TEST BLOG

TEST BLOG

Recente studies wijzen uit dat er 7 bronnen van arbeidsvreugde zijn. Deze zeven bronnen van arbeidsvreugde richten zich op werknemers die de resultaten én de werksfeer binnen hun team willen verbeteren; die het verzuim willen terugdringen en werknemers voor een langere tijd willen binden. Daarnaast is het bedoeld voor alle mensen die meer vreugde in hun werk willen beleven en zo hun prestaties en groei willen bevorderen.

Hieronder staan de 7 punten beschreven:

 1. Fysiek welbevinden: voldoende inkomen, gezond en veilig voelen goede werkplek en goede materialen.
 2. Collegialiteit: bedrijfscultuur, werkrelaties met, collega’s, klanten, etc. Positieve werksfeer en teamwork. Thuis voelen op de werkvloer.
 3. Waardering en vertrouwen: ruimte voor eigen initiatief, verantwoordelijkheidsgevoel. waardering en gesterkt worden in het gevoel van eigenwaarde.
 4. Goede prestaties: resultaten bereiken, competent zijn. feedback en successen worden gevierd.
 5. Groei: het leren van nieuwe dingen. Kernkwaliteiten en talenten ontplooien. groei van anderen door ondersteuning en coachen. Groeien in functie en gezag.
 6. Werken met hart en ziel: authenticiteit. eigenwaarden, doen waar je goed in bent. persoonlijke verlangens realiseren en eigen creativiteit in brengen.
 7. Hogere zingeving: iets kunnen betekenen voor anderen  werk doet ertoe voor anderen, een hoger doel, de gemeenschap. Werk geeft een diepere betekenis, Iets om trots op te zijn.

Voor de werkgever betekent dit onder andere dat er:

 • Betere prestaties worden geleverd;
 • Initiatief wordt genomen innovatieve ideeën worden aangereikt;
 • Minder sprake is van verzuim;
 • Er extra moeite wordt gedaan voor de organisatie.

Dat dit goed is voor de onderneming laat een onderzoek van Gallup zien. Van de 8000 onderzochte businessunits, scoorden de gemotiveerde afdelingen verreweg het hoogst op klanttevredenheid, productiviteit en winstgevendheid.

Naast de vele voordelen voor werkgevers, is werkplezier bovenal goed voor de werknemer zelf. Want het blijkt dat wanneer je echt plezier hebt in je werk je:

 • Eerder fit bent na een werkdag;
 • Meer positieve emoties ervaart en beter bestand bent tegen depressies;
 • Een kans op een burnout verkleind.

Benieuwd naar meer tips? Blijf ons dan in de gaten houden!

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *